Herlige smaker av Mexico på grillen

Grilling

Savner du fredagstacoen når grillsesongen setter i gang? Frykt ikke, det er mye godt som kan tilberedes som BBQ, til og med taco! Det meksikanske kjøkken byr på friske, søte og krydrete smaker, som vil gjøre en hver grillfest ekstra het. Fisketaco Glem trøtte tacoshell med ferdig preparert tomatsalsa. Denne tacovarianten vil få den klassiske … Les mer

Tid for grillfest!

Grilling

Sommeren er ikke langt unna og det betyr at grillsesongen heller ikke er det. For mange er dette en gladnyhet og «plutselig» har man kjøpt med hjem t-bone steik med BBQ-marinade, selv om det bare er mars. Det er lov å glede seg! Dessuten er det også lov å glede andre, så hvorfor ikke invitere … Les mer

Typisk norsk grillfest

Grillfest

Det er alltid bra for både hjernen og kroppen å prøve nye ting en gang i blant. Nye smaker, nye aktiviteter, nye opplevelser. Men av og til kan det også være fint å gå tilbake det gode og gamle, det kjente og det kjære. Vi har utrolig mye god mat i Norge, som ofte må … Les mer

Hva gjør du når alt går galt?

BBQ

Mange vegrer seg for å grille fordi de er redde for at noe skal gå galt. Du får ikke fyr på grillen. Du oppdager at grillristen er skitten når du skal til å begynne å grille. Kjøttet blir svidd, eller setter seg fast. Det kan også være at du går tom for tid og hjernen … Les mer

Gresk grillaften

BBQ

I Norge ser vi ofte mot andre kulinariske kulturer når vi tilbereder mat. Litt forandring i matinntaket har aldri skadet noen og i alle fall ikke når vi snakker om noe så herlig som den greske gastronomien. Lammekjøtt er nesten ikke til å komme utenom, men også deilige salater med greske oster og oljer, samt … Les mer

Ikke glem BBQ-tilbehøret

BBQ

Når man inviterer til grillfest vil man gjerne at alt skal være perfekt. Kjøttet skal helst marineres over natten, grillen skal ha nådd perfekt steiketemperatur og man vil helst ha været på sin side om man skal sitte ute. Gode venner, et herlig måltid med grillmat og for meg en stor del av opplevelsen: det … Les mer

BBQ Biff med deilig røkt smak av Hickory

Grilling

Hickory er en amerikansk tresort i valnøtt-familien som ofte brukes til røking av mat, særlig i de sørlige statene av USA. I Norge er det vanligere å bruke lønn eller eik, men man kan også bruke flis fra frukttrær eller kjøpe ferdigtørket flis hos ulike forhandlere. Røking er ikke helt enkelt, og spesielt ikke om … Les mer

Hvordan dekke det perfekte festbord

Sangria

Noen vil kanskje kalle det å kaste bort tiden på detaljer, men i detaljer ligger ofte det viktigste: stemningen! Selvfølgelig får man håpe at været er på din side og at hagen viser seg fra sin beste side akkurat når du planlegger din grillfest, men festbordet er i alle fall noe du selv kan kontrollere. … Les mer

Grillmat for deg som ikke spiser kjøtt

BBQ

For mange vegetarianere er det helt enkelt et mas når grillsesongen starter. Ikke bare må man høre de samme spørsmålene om og om igjen «Spiser du ikke litt kjøtt en gang?» men du må også delta på grillfester der det eneste de har å tilby deg matmessig er en slapp salat og noen bakte poteter … Les mer